Aktuāli

Kas ir tālmācība un vai tā ir tev piemērota?

 

Pirms divdesmit gadiem tālmācība un mācības neklātienē nozīmēja lielas grāmatu un papīru grēdas un daudz, daudz patstāvīgu rakstu darbu. Laiki ir mainījušies, un tālmācība ir iespēja skatīties prezentācijas un video, meklēt informāciju internetā un mācīties sev ērtā laikā no jebkuras vietas pasaulē! [r1[


Mūsdienās cilvēki gan daudz ceļo un strādā dažādās valstīs, gan arī bieži vien sāk strādāt vēl mācoties vidusskolā. Ja esi viens no tiem, kas nav paguvis pabeigt mācības, bet to vēlies, izmanto tālmācības sniegtās iespējas. Kāpēc?

 

Pats plāno savu laiku

Izvēloties tālmācību, svarīgākais noteikums ir iemācīties plānot savu laiku, jo tu vienmēr varēsi mācīties kad un kur vēlies, izmantojot mācību vidi “eSKOLA”.

Izmanto informācijas tehnoloģijas

Mācības norit attālināti, tādēļ Tev ir pieejami:

  • mācību videomateriāli;
  • mācību digitālās grāmatas;
  • online pārbaudes uzdevumi.

Internetā studenti arī saņem visu informāciju par ieteicamajām konsultācijām un ieskaitēm, kas jānokārto saskaņā ar noteikto grafiku vai atbilstoši individuālajam mācību plānam. Būtiski, ka skola vienmēr ir pretimnākoša un iespēju robežās ievēro izglītojamā intereses un vajadzības.

Iegūsti motivāciju

Apziņa, ka esi ieguvis pamatizglītību vai vidējo izglītību un tādējādi vari uzlabot savas karjeras iespējas, lai ir motivācija visam mācību laikam! Turklāt, ne tikai gala rezultāts ir motivējošs - arī mācību process ir interesants un katrs sasniegtais solis nes gandarījumu par izdarīto. Skolotāji regulāri sniedz savu atbalstu, lai ikviens students izprastu mācību vielu un sekmīgi nokārtotu ieskaites.

Tālmācība – sena un iecienīta metode

Ja neesi vēl pārliecināts par tālmācības efektivitāti un uzskati to par samērā jaunu mācību veidu, tad zini, ka šī metode patiesībā ir senāka nekā Tu domā! Pirmā tālmācība radās jau pirms aptuveni 160 gadiem Vācijā, lai gan tad tajā laikā nebija ne datora, ne interneta. Pirmie tālmācību materiāli franču valodas apgūšanai tika izplatīti ar vēstuļu palīdzību, kuras interesenti saņēma savā pastkastītē ik pēc divām nedēļām. Tie, kuri labi mācījās, pēc aptuveni pusotra gada varēja doties uz eksāmenu, un sekmīgas nokārtošanas gadījumā saņemt sertifikātu. Ar gadiem tālmācība ir kļuvusi arvien populārāka, un tagad to piedāvā pat prestižākās pasaules universitātes!

Tu šaubies, vai pabeigsi mācības?

Met šaubas pie malas! Jā, tālmācības studijās ir vajadzīga sava daļa pašdisciplīnas, bet tā ir iespēja apvienot mācības ar:

  • darbu;
  • ģimenes dzīvi;
  • hobijiem.

Vēl viens bonuss - mācības Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā vari uzsākt jebkurā laikā. Tev nav jāgaida 1. septembris, jo mācības vari sākt jau tagad vai citā sev ērtā laikā, tādējādi ātrāk nokārtojot priekšmetus un iegūstot diplomu!

 

Mūsu ieteikums ir - sāc un virzies soli pa solim! Secīgi izdarot visus mājasdarbus un nokārtojot ieskaites, tu varēsi pabeigt mācības un priecāties par izdarīto! Pabeigt pamatskolu vai vidusskolu internetā ir ērti un mūsdienīgi! Izmēģini tālmācību jau šodien!

Измените ваш URL