News

Sāk piedāvāt inovatīvu izglītības iegūšanas metodi tālmācībā

 

Sākot ar 2016.gada 1. aprīli Rīgas 1. Tālmācības vidusskola sadarbībā ar lielāko Latvijas sociālo portālu Draugiem  īsteno projektu „Tālmācības un mācību procesa integrēšana sociālajā kanālā Draugiemar  mērķi nodrošināt  pamatizglītības un vispārējās   vidējās izglītības   iestādes mācību līdzekļu pieejamību   izglītojamajiem lietotāju profilos, kā arī turpmākai komunikācijai ar pedagogiem izglītojamie varēs izmantot savus Draugiem profilus.

 

Analizējot Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas izglītojamo mācību stilu un paradumus, tika konstatēts, ka jaunieši lielāko dienas daļu pavada sociālajos tīklos. Lai atvieglotu pieeju mācību materiāliem un komunikācijai ar pedagogiem un saviem klases biedriem, neizejot no Draugiem, tika nolemts integrēt mācību procesu šajā sociālajā portālā.

 

Atbalstu projekta realizācijai ir sniegusi arī Izglītības komiteja, kas skolai izsniegusi licenci Nr. 00001 tālmācības programmas nodrošināšanai sociālajā kanālā.

 

 "Mēs esam īpaši gandarīti par uzsākto sadarbību ar Draugiem un esam pārliecināti, ka tā pilnībā mainīs uzskatus par mācīšanos tālmācībā, un ja līdz šim daudzi baidījās uzsākt mācības tālmācībā, jo viņus mocīja šaubas par mācību efektivitāti, tad pēc sadarbības uzsākšanas ar Draugiem ikviens varēs pārliecināties, ka “sēdēšana Draugos" arī var būt “efektīvs mācīšanās veids", tā par sadarbības projektu stāsta Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas direktore.

 

Savukārt, Draugiem portāla pārstāvis noslēgumā min: "Šāda veida sadarbība mums ir pilnīgi jauna un nebijusi pieredze, un tas būs liels izaicinājums visai Draugiem komandai. Mēs esam motivēti palīdzēt Rīgas 1. Tālmācības vidusskolai realizēt iecerēto un darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai jauniešiem turpmāk Parunā slejā būtu redzama mācību literatūra un video. Pārējās sadaļas būtu īpaši pielāgotas, lai lietotāji neizjustu nekādu diskomfortu un viņiem mācības sagādātu tikpat lielu prieku, kā “sēdēšana Draugos"" .

 

Vairāk par Rīgas 1. Tālmācības vidusskolu varat uzzināt mājas lapā un novēlam ikvienam lielisku garastāvokli un lai smaids nepazūd visas dienas garumā! April, april!*

 

* - Šis raksts ir veidots par godu 1. aprīlim un informācija šajā rakstā neatbilst reālajai situācijai! 

 

Ar labākajiem vēlējumiem

R1TV.lv komanda
 

Измените ваш URL