Aktuāli

Kā saglabāt motivāciju tālmācības studiju laikā?

 
Motivācija ir Tavu panākumu atslēga, bet motivācijas trūkums ir Tavs lielākais ienaidnieks. Robeža ir ļoti šaura! Tu vari sasniegt vislabākos mācību rezultātus un kļūt par gada labāko absolventu un piemēru ikvienam tālmācības studentam. Tevi no šī sasnieguma šķir vien Tava spēja saglabāt motivāciju. 
 
Šajā rakstā mēs esam apkopojuši dažu pasaulslavenu un nozīmīgu grāmatu autoru, treneru un ekspertu ieteikumus, kā saglabāt motivāciju ikvienā dzīves jomā.
 
 

Izliecies, līdz Tu par to kļūsti! 

Eimija Kadija tagad ir Hārvarda Universitātes profesore, autore un psiholoģe. Viņas ceļš uz panākumiem nebija viegls. Savā populārākajā TED runā viņa stāsta, ka viņai vienmēr bija sajūta, ka viņa neiederas. Lai saglabātu ticību sev un saviem spēkiem un turpinātu iesākto, viņa izmantoja taktiku „Fake it till you become it” jeb „Izliecies, līdz Tu par to kļūsti”. 
Kā Tu to vari izmantot tālmācības studijās? Izliecies, ka Tevī mīt motivācija, ka Tu nevari vien sagaidīt, kad sāksi kārtējo mācību nodarbību. Tu redzēsi, ka vienā brīdī Tu sev noticēsi un tiešām kļūsi motivēts. 
Vai vēlies noskatīties Eimijas Kadijas slaveno TED runu? 
 
 

 

 

5, 4, 3, 2, 1, aiziet! 

Mela Robinsa ir ieguvusi pasaules slavu ar teoriju 5, 4, 3, 2, 1, aiziet!, kas apgalvo, ka motivācija ir pašapmāns, ka motivācija patiesībā neeksistē, ka mēs reti jūtamies motivēti, lai darītu to, kas mums sniedz kādu labumu. Loģiski, jo tās parasti ir lietas, kas mums liek iziet no savas komforta zonas. Un, tikai izejot no savas komforta zonas, mēs spējam attīstīties, tostarp mācīties. Mācīties nav viegli. Tieši tāpēc viņa uzskata, ka mums visiem ir jāmet pie malas doma, ka mēs varam sagaidīt motivāciju. Tā vietā mums vienkārši ir jāsāk rīkoties. Viņa iesaka iedomāties, ka Tu esi raķete, kas dosies kosmosā, un Tu veic laika atpakaļskaitīšanu 5, 4, 3, 2, 1, aiziet! Un tieši šajā brīdī Tu sāc vienkārši darīt to, kas Tev ir jādara. 
 
 
 
 
 

 

 

Maini savus ieradumus, un motivācija Tevi pati atradīs 

„New York Times” bestsellera „Atomu ieradumi: vienkārši un pārbaudīti veidi, kā mainīt ieradumus” autors Džeimss Klīrs norāda, ka mums ilgtermiņā ir jāmaina ikdienas ieradumi, lai mēs varētu sasniegt rezultātus. Videofilmā viņš min piemēru par nekārtīgu istabu. Ja istaba ir nekārtīga, mums tā ir jāsakārto. Mēs to izdarām, tomēr pēc dažām dienām tā atkal ir nekārtīga. Lai tā vienmēr būtu kārtīga, mums ir jāmaina savi ieradumi. Tieši tāpat ir ar mācībām. Lai gūtu panākumus mācībās, Tev ir jāveido pozitīvi ieradumi neatlikt mācību uzsākšanu, izpildīt uzdevumus u. c. 
Kā veidot pozitīvus ieradumus, lai motivācija pati Tevi atrastu? Noskaties Džeimsa Klīra videofilmu. 
 
 
 

 

 
 
 

Piedalies Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas motivācijas programmā „Mācies un pelni” 

Arī mēs vēlamies Tevi motivēt, lai Tev ir vieglāk veidot pozitīvus ieradumus, regulāri mācīties, izpildīt visus uzdevumus un galarezultātā gūt panākumus, tādēļ jaunajā 2020./2021. mācību gadā mēs esam vēl vairāk uzlabojuši mūsu motivācijas programmu. 
 
Motivācijas programmā Tev būs iespēja sakrātos punktus apmainīt pret dažādām vērtīgām balvām, piemēram, kinobiļetēm, dāvanu kartēm, T-krekliem un citām lietām ar skolas simboliku vai pat pret portatīvo datoru. 
Līdz šim programmā ir reģistrējušies vairāk nekā 4200 izglītojamo un skolotāju, kopā nopelnīti vairāk nekā 1,8 miljoni punktu. Programmas dalībnieki kopš 2017. gada punktus ir apmainījuši pret vairāk nekā 100 kafijas krūzītēm, 100 kinobiļetēm un 100 pāriem zeķu. Šajā mācību gadā programmas vērtīgākā balva būs „Samsung” planšetdators „Galaxy Tab S6 Lite”. Vai Tu gribētu iegūt savā īpašumā planšetdatoru? Mācies un pelni!
 
Uzzini vairāk par motivācijas programmu
 
 

Kura no tehnikām Tev varētu palīdzēt saglabāt motivāciju? 

Varbūt Tev ir sava motivācijas tehnika? Pastāsti mums par to! Sūti vēstuli uz e-pastu: info@r1tv.lv

 

Измените ваш URL